fbpx
1

BUKAN KERANA TAKUT KEPADA ISTERI

.
(1) Suami yang mencuci baju sendiri bukan kerana ingin menyenangkan isterinya, bukan kerana takut tangan isteri menjadi kasar, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
(2) Suami tidak bersuara keras pada isteri bukan kerana takut dengan isterinya akan marah dan pergi dari rumah, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
(3) Suami sabar dan diam ketika isteri menuntut hal-hal di luar batas kemampuannya bukan kerana takut ditinggalkan sang isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
(4) Suami tersenyum melihat isterinya cemburu kepada perempuan lain bukan kerana takut kepada isterinya, tapi KERANA Rasuulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
(5) Suami memakan makanan isteri yang masin atau pun yang keras bukan kerana mencuba romantis di depan isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MENGHARGAI MASAKAN ISTERINYA.
.
(6) Suami mengumpulkan sejumlah dana untuk disimpan isteri bukan kerana bodoh dalam mengatur kewangan, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
(7) Suami mengubati anak-anak kecil ketika mereka sakit bukan kerana mereka doktor, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.
.
Jadi intinya..
.
Berhentilah melakukan sesuatu kerana merasa isteri kita adalah nafas kita, jantung hati kita, kehidupan kita, itu sesuatu hal yang aneh yang cuba dikaitkan dengan sesuatu yang romantis. Lelaki yang romantis bukan yang selalu menurut semua kemauan isterinya.
.
Lakukanlah, jika Rasulullah SAW melakukannya. Tuntunannya karena Rasulullah SAW.
.
Maka hal itu akan DINILAI IBADAT. Namun bila tujuannya kerana isteri anda, anda hanya dapatkan cuma redha dari isteri, bukan redha dari Allah SWT.
.
Maka berhatilah-hatilah, karana ibadah itu yang dinilai adalah NIATNYA…!!!
.
Stop melakukan tindakan romantis yang tidak jelas pangkal ujungnya.
.
SETUJU?? JOM SHARE

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Categories